Wolla Wilders II: Wie iz de volgende?

We zetten de ‘Wilders Diss Week’ voort met een track die de artiest niet enkel aardig wat media-aandacht opleverde, maar – in eerste instantie – ook een taakstraf van 80 uur en twee jaar voorwaardelijk (hier de uitspraak in eerste aanleg). Geert ‘schiet met scherp’ Wilders deed aangifte vanwege Mo$heb’s track ‘Wie iz de volgende,’ want zoals Geert opmerkt, ‘Een politicus moet zijn werk kunnen doen,’ en klaarblijkelijk kan dat niet, wanneer een obscure Rotterdamse rapper een nummer over je op Youtube zet.

Terwijl de experts het er niet over eens werden, zag Mo$heb sowieso zelf niet wat de steen des aanstoots was; hij legt uit je dat wel begrijpt wanneer je ‘heel die nummer’ beluistert:

In hoger beroep gaf de rechter Mo$heb gelijk in deze, en sprak hem vrij. Rectificatie van Geenstijl bleef uiteraard uit. De uitspraak staat hier en is overigens fascinerende kost. Het komt erop neer dat Wilders zich met name bedreigd voelde door geluiden van geweerschoten in de clip, en dat Mo$heb zélf de clip niet op Youtube heeft gezet, noch de gunshot-samples in de oorspronkelijke versie eraan heeft toegevoegd; daarvoor kan hij dus niet verantwoordelijk worden gehouden. Daarnaast is de tekst zelf niet bedreigend, ‘gelet op de inhoud van de raptekst in zijn geheel, derhalve bezien in de gehele context van de tekst’. Dat argument hebben we vaker gehoord. Van de oorspronkelijke versie circuleerden zegge en schrijve 250 kopieën, een echte kaskraker dus.

Voor de ware liefhebber is er ook nog deze zeven minuten durende reportage:

1 reactie

Opgeslagen onder Zuid-Holland

Een Reactie op “Wolla Wilders II: Wie iz de volgende?

  1. Pingback: Wolla Wilders IV: De hel breekt los | 1012 Hosselaars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s