Wolla Wilders I: Youssef & Kamal

Geert Wilders heeft uiteraard niets te maken met Fitna 2, de Noorse kunstmest-klapper en de aanslag op ‘de Sociaal Democratische versie van de Hitlerjugend’. Desondanks is en blijft de voorvechter van het vrije PVV-woord een geliefd object van haat op de straat. Reden te meer om de volledige week aandacht te besteden aan de betere diss gericht aan het adres van Neerlands prominentste vriend van Israël. En hoe moeten we anders beginnen dan met Youssef & Kamal?

Het begon allemaal in de komkommertijd van 2005. De hype rondom Wilders-doodsbedreigingen draaide op volle toeren; niet alleen aan de aanbod-zijde, maar ook aan de vraagkant. En zo kon het zelfs gebeuren dat twee lieden die dreigden Wilders’ ‘kapseltje’ eraf te ‘zagen’ het 8-uurjournaal haalden. Zoals ik al zei: het was komkommertijd.

Excuses kwamen er al gauw, ook al doet de gebruikte beat wellicht anders vermoeden. Er verschenen Free Youssef & Kamal-shirts ter ondersteuning van het vrije woord, en zelfs een latere PvdA-backbencher wijdde er een artikel aan. Een legende was geboren.

Youssef & Kamal normaliseerden vervolgens al gauw en speelden het voortaan legit, naar goed Michael Corleone-gebruik. Toch wisten ze nog éénmaal hun oude niveau te bereiken.

Nadat Woensel, hun eerbetoon aan de banlieue-rap, andermaal voor ophef had gezorgd (let op de Al Qaeda-stijl onthoofdingsscène), boden Youssef, Kamal, Fouad, Ghaza en Otter andermaal excuses aan en trokken zich anoniem terug achter de dijken. Geruchten als zouden Y&K ook onder het pseudoniem Kos met de Snor en de Gele Haas opereren werden nooit bevestigd. En zo blijven de Eindhovense straten geheimen voor ons houden…

2 reacties

Opgeslagen onder Brabant

2 Reacties op “Wolla Wilders I: Youssef & Kamal

  1. Pingback: Wolla Wilders II: Wie iz de volgende? | 1012 Hosselaars

  2. Pingback: Wolla Wilders IV: De hel breekt los | 1012 Hosselaars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s